antarktis naturfoto colibri flyvende dachs ismåke svalbard leopard himalaya nepal fiskeørn blåstrupe norske skillingsmerker  

Områder i Antarktis:

falkland

syd georgia

antarktis

Bilder fra Falklandsøyene.  Falklandsøyene består av noen lave, forblåste øyer i havet øst for sydspissen av Syd Amerika. Forholdet til Argentina er, ikke minst etter tildragelsene i 1982, ikke godt, for å si det mildt. Derfor er Santiago de Chile den "nærmeste", internasjonale flyplassen. Og flyene derfra går bare én gang i uken.

Travelling to the Falklands is no easy task. The relation to neighboring Argentina is tense, and more so after the tragic war in 1982.
As a result, you must start form Santiago de Chile instead of Buenos Aires. The plain is scheduled once a week.


gentoopingvin falklandsøyene
A gentoo penguin has no fear of huge waves, which is a great advantage in islands where stormy weather is the most common condition.

En gentoopingvin er en tøff skapning. Det blåser alltid, og bølgene er ganske røffe. Fra Saunders Island, Falkland, oktober 2007. Ref:  D5J1435.

rockhopper penguin falkland
Rockhopper pingviner / klippehopperpingviner
29. oktober 2007. Ref: B8Y7481.


Fra en koloni med  klippehoppere på en høyde over det berømte stedet for naturfotografer: "The Neck", Saunders Island. Disse tillitsfulle fuglene hekker gjerne sammen med blåøyde skarver og en og annen makaronipingvin. Sammen finner de beskyttelse mot rovfugler av forskjellige arter.

straited caracara, Falklandsøyene Straited Caracara. Alltid på jakt etter noe å kaste seg over. Sea Lion Island, 2. 11. 2007.
Ref:  D5J9585.

Rovfuglene er mange og kampen for tilværelsen hard. Disse vakre fuglene - straited caracara - har alltid et vaktsomt øye på muligheten til å stille sulten. Fotobagen med matpakken var et av ofrene i et ubevoktet øyeblikk. Fotobagen var rimelig lefsete fra før, riktignok, men det var godt gjort å hente ut matpakken likevel.

pingviner på falkland
A nature photographer with his friends.
The Neck, Saunders Island, Falkland. Ref: D5J1794.


kongepingviner.
En kongepingvin strekker halsen som del av et rituale.
30. oktober 2007. Ref: D5J2964

elefantsel, sea lion island, falklandsøyene.
Elefantselhannene har en aktiv tid med å forsvare sitt harem mot inntrengere. Ofte stikker utfordreren av etter å ha fått en demonstrasjon på styrke og mot. Men det hender det blir blodig kamp, med store flenger og sår som resultat. De største av hannene kan veie opp mot 3-4 tonn.
Fra Sea Lion Island, Falkland, 2. november 2007.
Ref: D5J9855.

gentoopingviner falkland
Det gjelder å komme seg raskt opp av sjøen etter dagens fisketur. Det er alltid en sulten sjøløve eller an annen predator som gjerne tar en gentoopingvin til aftens. November 2008.
Ref: B8Y6932.

gentoopingviner, sea lion island, falkland
Gentoopingviner på vei opp fra "kveldsbadet".
Sea Lion Island november 2008. Ref: B8Y8347.

naturbilder fra Falkland. Falklandsskarv.
Falklandsskarv på vei til kolonien med reirmateriale. Dét var den minste jobben. På vei til reiret i kolonien blir det alltid en hard kamp for å kunne beholde fangsten. 31. oktober 2008. Ref: F5R9995.

Naturbilder fra Falklandsøyene.
To levende og én død. En gentoopingvin blir ikke liggende lenge før renovasjonen tilkalles. Her ved en caracara og en kalkungribb (turkey vulture). The Neck, Saunders island, 30. oktober 2007.
Ref: D5J4520.

Fugle- og dyrelivet på Falklandsøyene byr naturfotografen på mange og utrolig fine muligheter. Det finnes nesten ingen veier, og småflyene fungerer som bussene her hjemme. Klimaet kan være ganske bistert, med noen vindkuler som river skikkelig!

Naturfoto fra Falklandsøyene.
Etter en lang dag på land i kolonien blir det mye skitt. Saunders island, oktober 2008. Ref: F5R6423

Naturbilde av klippehopperpingvin.
Den berømte dusjen for rockhopper pingviner på Saunders Island.
24. oktober 2008. Ref: F5R6358.

Naturfoto av silvery grebe.
Vi brukte 2 dager i forsøket på å få noen brukbare bilder av denne utrolig fuglen: Silvery greebe.
Det var et fryktelig vær og fotoutstyret fikk testet seg skikkelig. Sea Lion Island, 1. november 2007.
Ref: D5J7967.

Naturfoto av white tufted greebe.
En annen fantastisk dykker:
White tufted greebe. Fra Saunders Island, november 2007. Ref: D5J0906.

klippehopperpingviner falkland
Klippehopperpingviner på vei opp mot kolonien etter en dag på havet for å fange krill. Fra Saunders Island,
25. oktober 2008. Ref: F5R7529.

Naturfoto av elefantsel
Elefantselhannen er fulle av rifter og sår etter alle kampene om reviret. Ikke før har selen sovnet, så er en tussockbird frempå for å ta en jafs av såret. Sea Lion Island, november 2007. Ref: B8Y9224.

elefantsel, sea lion island, falkland
Mange tonn med spekk og flesk møtes til dyst. November 2008.
Ref: B8Y3903.

kjempepetrell, falklandsøyene
Kjempepetrellene spiser alt. En død elefantsel er snadder. Det går ikke mange dagene før ett tonn med spekk og flesk er fortært. Oktober 2007.
Ref: D5J6215.

magellanpingviner, falkland
Magellanpingviner i vennskapelig clinch. The Neck, Falkland,
oktober 2007. Ref: D5J2820.

Sist oppdatert 1. 3 2023.                                                        Foto, tekster og webdesign:  Kjell Germeten ©